Region

Policija u Novom Sadu iznijela predpostavke o incidentu u kome je pretučen organizator protesta “1 od 5 miliona”

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u nedelju da policija ima pretpostavke o tome ko je pretukao jednog od organizatora studentskog protesta “1 od 5 miliona” u Novom Sadu i da već radi na tom slučaju.

No image - Haber.ba

Kako prenosi “Radio Slobodna Evropa” Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da ima indicija ko je to učinio, ali da u interesu istrage ne može da iznese više detalja.

Jedan od organizatora protesta “1 od 5 miliona” u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta i aktivista Demokratske stranke (DS) Dejan Bagarić, napadnut je u subotu uveče u Univerzitetskom kampusu i teško pretučen, saopštile su DS i organizatori protesta “1 od 5 miliona”.

Bagarića su napali njemu nepoznati ljudi, nedaleko od studentskog restorana, oborili ga na asfalt i zadali mu više udaraca, neposredno posle završetka sinoćnjeg protesta u Novom Sadu.

On je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra sa brojnim podlivima i povredama od udaraca po glavi i telu, gde mu je ukazana lekarska pomoć i gde je ostao preko noći, kako bi lekari pratili njegovo zdravstveno stanje.

Šest meseci protesta ‘Jedan od pet miliona’ u više gradova Srbije
Demokratska stranka zahteva od novosadske policije i tužilaštva da u najkraćem roku identifikuju, uhapse i izvedu na sud sve napadače na Dejana Bagarića. “Imajući u vidu sve okolnosti pod kojim se dogodio mučki napad na mladića koji na svim protestima nosi bedž sa likom ubijenog premijera Zorana Đinđića, više nego osnovana je pretpostavka da je Bagarić napadnut zbog svojih političkih aktivnosti”, navodi DS u saopštenju.

U znak solidarnosti, predstavnici inicijative “1 od 5 miliona” i DS-a, okupili su se sinoć ispred Kliničkog centra, kako bi dali podršku kolegi.

Zastrašivanja i ucene demonstranata?
Ovaj napad je, kako dodaju, treći slučaj u kojem su mete napada bili mladi ljudi koji učestvuju u organizaciji protesta u Novom Sadu, a samo dan ranije, takođe u novosadskom Univerzitetskom kampusu, pretučena su dvojica studenata i aktivista organizacije “Krov nad glavom”.

Zbog ovih napada, novosadski ogranak “Za Krov nad glavom” i Samoorganizovani studenti Filozofskog fakulteta najavili su protest za 11. jun ispred Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je osudila napad na Dejana Bagarića, te zatražila od nadležnih hitnu reakciju i sankcionisanje počinilaca.

“Nasilje u našem društvo sve je izraženije. Nažalost, ovakvi napadi postaju svakodnevica. LSV smatra da je to nedopustivo i zahtevamo da država prestane da ćuti i počne da radi svoj posao”, naveo je ; danas u saopštenju portparol LSV-a Aleksandar Marton.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh