Region

Plenković odlazi iz hrvatske politike, napušta i HDZ?

U hrvatskim i evropskim medijima sve češće se pominje da bi premijer Hrvatske Andrej Plenković mogao da uskoro napusti tu poziciju i pređe u Evropsku komisiju.

Andrej Plenković - Facebook

Plenković se na nedavno objavljenoj listi od 40 “ključnih igrača” u Briselu, koju je objavio evropski Politiko, našao na 14. mjestu.

Odluči li da definitivno napusti hrvatsku političku scenu, Plenković bi, tvrde upućeni, liderstvo u HDZ mogao prepustiti svom prijatelju Lovri Kuščeviću, dok bi aktuelni predsjednik parlamenta Gordan Jandroković mogao postati premijer, piše hrvatsk portal “Dnevno”.

Možda će sudbina Plenkovića biti nešto jasnija danas ili narednih dana s obzirom na to da u Zagrebu danas boravi predsjednik Evropske komisije Jean Claude Juncker.

Da Plenković, kako se navodi, ima velike apetite, i evropske ambicije on nikada nije krio, a u prilog tome idu upravo i dolasci evropskih zvaničnika koji su učestali posjetama Hrvatskoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh