Region

Ivan Pernar napušta Živi zid zbog supruge stranačkog predsjednika

Hrvatski saborski zastupnik kontroverzni mladi političar Ivan Pernar donio je odluku o napuštanju stranke Živi zid. Njemu će se pridružiti i kolega Branimir Bunjac.

Ivan Pernar - tportal.hr

“U 11 sati na konferenciji za medije izlazim iz Živog zida, kao i kolega Bunjac. Kolega Sinčić donio je konačnu odluku koja je bila i očekivana, još jednom je stao na stranu svoje supruge. Interes stranke, volja članstva i mišljenje javnosti nažalost su mu nebitni”, napisao je Pernar na svojoj Facebook stranici.

“Klix” prenosi da je kazao kako dijaloga, koji Sinčić zagovara, nema već godinama. Pernar za sve krivi Sinčićevu suprugu Vladimiru Palfi.

“Dijaloga nema zbog osobe čija ostavka se danas traži”, jasan je bio.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić je, po isteku ultimatuma koji je Pernar postavio Vladimiri Palfi, poručio da on kao najodgovornija osoba u stranci ima obavezu prema biračima, javnosti i članovima postupati zrelo i trezveno, kao odgovoran čovjek i odgovoran političar.

“Sljedećih šest dana insistirat ću na seriji sastanaka s kolegama na svim nivoima u stranci te do završetka tih sastanaka neću donijeti nijednu stranačku odluku. Kriza u stranci rješava se dijalogom, a ne ultimatumima”, kazao je Sinčić.

Ivan Pernar sinoć je razgovarao s bračnim parom Sinčić-Palfi, no umjesto primirja čini se da je sukob otišao još dalje. Pernar je Palfi dao ultimatum i zatražio njenu ostavku Glavnom odboru, prenosi hrvatska televizija N1.

Vladimiru Palfi stranačke kolege Bunjac i Pernar prozivaju za samovolju, a ona je u srijedu izrazila uvjerenost da sukobi u stranci i međusobne optužbe ne znače kraj Živoga zida.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh