Region

Vanredno u Srbiji: Poplavljeno više od 600 objekata, voda se povlači

U opštinama u Srbiji u kojima je proglašena vanredna situacija poplavljeno je više od 600 objekata i evakuisano 312 ljudi, kaže načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu pri MUP Srbije Goran Nikolić.

Poplave u Srbiji - RAS Srbija

On je za “Tanjug” rekao da je posljednja evakuacija bila juče prije podne, da se sada radi na ispumpavanju vode i sanaciji terena.

Polako se smiruje situacija, vode se vraća u korita. Nadamo se da će ostati tako, bar su takve najave RHMZ – naglasio je on i dodao da će ekipe ostati na terenu dok se sve ne sanira.

Na pitanje kakva je situacija u Sirči kod Kraljeva i da li je tačno da uginule stoke ima po ulicama, Nikolić kaže da su njihove ekipe na terenu, ali da od njih nisu dobili podatak da je situacija dramatična.

U Sirči i okolini Kraljeva bilo je dosta problema, tamo je i dosta mostova odnijeto, ali za stoku nemamo podatke. Predstoji izlazak veterinarske komisije na teren, u svim poplavljenim mjestima radi se dezinfekcija objekata i ulica preko lokalnih štabova za vanredne situacije – pojasnio je on.

Dodaje da sistem funkcioniše dobro, da štab non- stop zasjeda, da je na snazi i dalje vanredna situacija, jer je lakše organizovati sanaciju.

Kako je riječ o bujičnoj poplavi voda se nije zadržavala, već se brzo povukla, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh