Region

UZBUNA ŠIROM ZEMLJE, UPALJENA UPOZORENJA: Približava se jako nevrijeme, na korak do potpunog haosa

RHMZ izdao je upozorenje na obilne padavine koje će danas zahvatiti područje južne, centralne i istočne Srbije.

Snježne padavine - Balkanplus.net

U tim područjima Srbije očekuje se oko 30 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više.

Istovremeno, za Šumadiju, Pomoravlje, Istočnu, Jugoistočnu i Jugozapadnu Srbiju važi narandžasti meteoalarm.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do četvrtka će biti promjenljivo oblačno, još u utorak u većini mjesta sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom,prenosi Novi.

Njihova žestina i intenzitet će se u naredna dva dana smanjivati, a temperatura će uz duže intervale sunčanog vremena biti u porastu. Od petka do kraja perioda pretežno sunčano i osjetno toplije.

Slične vremenske prilike očekuje i našu zemlju.

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 24 stepena.

U srijedu, 5. juna očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 24 stepena.

U BiH se u četvrtak, 6. juna prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Lokalno u planinskim područjima poslijepodne su mogući pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 29 stepeni.

U petak, 7. juna se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, a najviša dnevna uglavnom između 24 i 30 stepeni.
Konačno stabilnije vrijeme i vrućina se očekuju od petka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh