Region

U Hrvatskoj protestvuju protiv “prekobrojnih” Roma: Cigansku državu su napravili Josipović i Plenković

Nešto više od sat vremena trajao je protest u Čakovcu u Hrvatskoj usmjeren protiv tamošnjih Roma.

No image - Haber.ba

“Problem je što im se dalo previše ovlasti. Dobivaju socijalnu pomoć, a ne troše je na djecu. Imaju previše. Ne može policija pomoći. Auta su im neregistrirani. Političari su iskoristili europski novac da dobiju rejting. Ako ja moram platiti na primjer smeće, a oni ne, tko je tu građanin drugog reda? Ima divnih ljudi, znam neke koji rade”, rekla je za “Index” Zdenka iz okolice Čakovca.

“Mi možemo pričati o vatrogasnim mjerama, no statistike pokazuju strašni trend. Ako se njihov broj nastavi ovako povećavati, za 50 godina njih će biti 50.000. Gdje ćemo onda mi? To nitko ne priča. Međimurci, počnite tražiti rezervna mjesta za svoje unuke”, rekao je jedan od učesnika protesta.

“Dosta je toga ciganskog kriminala. Lako je to raditi u ciganskoj državi, kad bude Hrvatska, to neće raditi. Tu su državu napravili Josipović i Plenković. Oni su cigani. Moj otac je preživio Bleiburg. Stvari se mogu riješiti jednostavno – da im se oduzmu socijalna prava. Koliko ima siromašne hrvatske sirotinje, a ne dobivaju ništa”, rekao je Miroslav Jazmić na pitanje zašto je došao na protest.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh