Region

Emir Hadžihafizbegović: “Da je Isus Krist živ, on bi zabranio Thompsona”

Bosanskohercegovački kazališni i televizijski glumac Emir Hadžihafizbegović (57) gostovao je u jutarnjem programu N1 televizije. U intervjuu je pričao o prosvjedu ispred sjedišta VSTS-a u Sarajevu, o nacionalizmu, ali i političarima Milorada Dodika i Dragana Čovića te njihovim sljedbenicima. Otkrio je kako ne želi biti zombi, a dotakao se i građanskog aktivizma.

No image - Haber.ba

Nakon što je prozvao nekoliko političara, dotakao se i pjevača Marka Perkovića Thompsona (52).

– U ovom gradu se ozbiljno navijalo za Hrvatsku na svjetskom prvenstvu. Najveći sportaš svih vremena, Novak Đoković podržao je Hrvatsku i obukao njihov dres, a onda oni u autobus dovedu Thompsona – započeo je glumac, piše 24sata.

– Da je Isus Krist živ, on bi zabranio Thompsona – rekao je Emir tijekom intervjua. Ubrzo nakon što je emisija emitirana, Thompsonov PR oglasio se putem Facebook profila.

– U dosadašnjoj Thompsonovoj karijeri od njegovih mrzitelja pojavljivalo se bezbroj odvratnih laži i izmišljotina. Tvrdili su kako Thompson izlazi na binu s oružjem, kako na svojim koncertima ne pjeva ljubavne i domoljubne već da pjeva ustaške pjesme, da na svojim koncertima izlazi u crnoj odori i pozdravlja Hitlera pa čak i da je bio u ustaškoj vojsci do 1945. iako je svima poznato da je to nemoguće jer je rođen 1966. godine – stoji u objavi.

– Tvrdili su da je Thompson najveći Srbomrzac iako Thompson Srbe kao narod nikada niti u jednoj svojoj pjesmi, a niti uopće nije spomenuo, čak ni u pjesmi ‘Bojna Čavoglave’, u njoj spominje srpske dobrovoljce i četnike koji su napali njegovu zemlju. Ima toga još podosta ali da ne nabrajamo…- nastavlja Markov menadžment i dodaje kako titulu rekordno izgovorenih gnjusnih laži dodjeljuje Emiru.

– Tvrditi da Thompson ima takvu pjesmu može izmisliti samo neki bolesni um svojom mržnjom prema drugim narodima, lažima i izmišljotinama, podmetanjima i podvaljivanjem kako bi se ljudi mrzili samo potpiruje i zagađuje medijski prostor. Za razliku od Thompsona koji pjeva o svojoj ljubavi prema dragome Bogu, obitelji i svojoj domovini, Hadžihafizbegović svojim izjavama, lažima i uglavnom baljezganjem zagovara ratovanje, ubijanje i pokušava ponovno zavaditi narod na ovim prostorima – zaključio je Thompsonov PR tim.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh