Region

Thaci: “Vučić zna da ne smije krenuti na Kosovo”

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je danas da je odluka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podigne nivo borbene gotovosti Vojske Srbije populistička i za unutrašnju upotrebu.

Hashim Thaci - Beta.rs

“Predsjednik Srbije dobro zna da ne može da krene prema Kosovu. To je nešto nemoguće i nezamislivo i on je sam ubijeđen u to, ali za svaki slučaj institucije Kosova, uključujući i Bezbjednosne snage Kosova su u stanje pripravnosti. Populističke izjave nisu prijetnje za rat, već za unutrašnju upotrebu da se dobije što veća simpatija u Srbiji”, kazao je Thaci, prenosi “Beta”.

Thaci je nakon sjednice Saveza za nacionalnu bezbjednost Kosova rekao da je u jutrošnjoj akciji kosovske policije na sjeveru uhapšen i jedan Rus za kojeg je naveo da je bio “maskiran statusom diplomate” i da je imao za cilj da ometa policiju.

Podsjećamo, danas je policija Kosova provela akciju na sjeveru zemlje gdje je većinsko srpsko stanovništvo, a cilj akcije je, kako je navela kosovska policija, bilo hapšenje policajaca upetljanih u kriminalne aktivnosti.

Nakon sporevedene akcije, ROSU se povukla sa sjevera Kosova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh