Region

Vučić završio obraćanje: U najtežim porazima raste sjeme pobjede

Aleksandar Vučić završio je izlaganje pred poslanicima Srbije citirajući pisca Borislava Pekića: „Veliki Bora Pekić je rekao treba gledati pravo. Treba ljubiti zemlju dece svoje, ne predaka svojih. Živela Srbija!“.

Aleksandar Vučić - N1info.com

„Obraćanje ću da započnem važnim pitanjem. U šta vjerujemo? U laž ili istinu? Bez tog odgovora nećemo znati za šta smo sposobmi. Gdje su granici naše stvarnosti, gdje je Kosovo gdje Metohija. Ko njima upravlja?“, rekao je Vučić na početku svog obraćanja, a potom citirao Njegošu i Isidoru Sekulić.

Nemam prostora za samobmanu, bajke i lažne idole. I ako sam zbog nečega došao ovdje, to je da kažem istinu. Onu koja će nam omogućiti da tačno vidimo gdje smo i šta i koliko možemo . U najtežim porazima raste sjeme pobjede“, naveo je Vučić u obraćanju pred poslanicima.

„Zamrznuti konflikt može da postoji kao rješenje, Albanci ga neće i zato pokazuju nervozu iz dana u dan i zato je pitanje kada će da napadnu Srbe. Ja vam na ovom mjestu kažem pitanje je dana kada će da napadnu Srbe, jer oni to ne mogu da podnesu“, rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije.

– Moramo da razgovaramo. Da li neko misli da je meni lijepo da razgovaram sa Tačijem i njemu sa mnom? Gore je njemu da razgovara sa mnom, nego meni s njim“, rekao je Vučić. On je dodao da je dijalog bio važan i u interesu i srpske i albanske strane, jer je važno da se postigne mir“, izjavio je Vučić u izlaganju. „Moguće je da do kompromisa ne dođe. Želim da kažem koliko je to katastrofično i za Srbe i za Albance“, istakao je Vučić u govoru pred narodnim poslanicima.

Predsjednik Srbije je u skupštinskom izlaganju rekao da su u Berlinu njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron pokušali da ubijede albansku stranu da povuče takse na uvoz naše robe, ali da su kosovski predstavnici imali nečiju „značajniju“ podršku.

„Na Zapadnom Balkanu danas živi 7,4 miliona Srba, ako pitate Srbe oni bi rekli devet miliona, ovo je tačna informacija, a Albanaca četiri miliona“, rekao je predsjednik Srbije i iznio podatke da će 2100. Albanaca biti za četiri miliona više, a Srba zbog negativnog prirodnog priraštaja tri miliona manje, prenosi Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh