Region

Opljačkan planinarski dom, šteta 1.500 KM

Planinarski dom na Ublima, kod Trebinja, koji koristi Planinarsko društvo “Vučji zub”, obijen je i iz njega je ukradena građevinska oprema ukupne vrijednosti od 1.500 KM, potvrdio je “Srni” predsjednik ovog društva Igor Škero.

Lopov - Ilustracija/Twitter

On je rekao da su juče primijetili da su vrata objekta obijena, te da su nepoznati počinioci ukrali miješalicu za beton, sitni građevinski alat i merdevine.

Škero je dodao da je o svemu obaviještena policija, koja je izvršila uviđaj.

Prema njegovim riječima, na Ublima su se i ranije dešavale krađe, a sada im je načinjena velika šteta.

Bilo je nekoliko većih pljački u posljednje vrijeme na objektima u izgradnji, obično su pljačkani izvođači radova“, naveo je Škero i dodao da će sada morati da ulože dodatna sredstva za obezbjeđenje objekta.

On je istakao da od nadležnih očekuju da pronađu počinioce i vrate im građevinsku opremu koju koriste za rekonstrukciju doma, jer će u suprotnom morati sve da kupe ponovo.

Članovi “Vučjeg zuba” više od pola godine obnavljaju planinarski dom, a njihovu akciju su do sada podržali brojni donatori.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh