Region

Ako za malu maturu djevojčice imaju haljinu kao za crveni tepih, onda će za veliku, limuzina biti prevaziđena i tražiće raketu!

Roditelji malih i velikih maturanata se ovih dana hvataju za glavu jer za odjelo, cipele, haljinu, šminku… potrebno je u Srbiji izdvojiti između 20 i 30 hiljada dinara (170 do 250 eura).

Maturanti u Banjaluci - Blic.rs

Zašto su se mala i vellika matura pretvorile u slavlje koje najviše liči na svadbu? O tome su u jutarnjem programu na srbijankoj “Prvoj” govorili majka jedne male maturantkinje i modni kreator Igor Todorović.

Majka je rekla da će njena kćerka biti obučena onako kako priliči djevojčici njenih godina. Imaće haljinu, koja nije previše kratka, patike…

Igor je objasnio da su u pitanju uticaj, presija od Instagrama, medija, nekih ljudi koji postaju uzori, pa djevojčice preskoče fazu svoje lične estetike, i na kraju izgledaju na toj svečanosti kao da su same sebe rodile. A poenta je da ostanu djevojčice.

Više pogledajte u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh