Region

Za i protiv abortusa: S jedne strane Thompson, s druge krvave spavaćice i marica

Prema procjenama zagrebačke policije, u povorci oko 5.000 učesnika

jutarnji

U tri hrvatska grada – Zagrebu, Splitu i Zadru održava se protestna šetnja “Hod za život”, čiji učesnici traže otežavanje ili zabranu pobačaja.

Na maršu u Zagrebu pojavio se i pjevač Marko Perković Thompson. Čovjek koji je svojevremeno po Hrvatskoj pjevao koljačku pjesmu “Jasenovac i Gradiška Stara”, što je i sam priznao. On je na svom Facebook profilu objavio fotografiju s protestne šetnje uz poruku “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!”

Učesnici “Hoda za život” pozdravili su aplauzom čovjeka koji je u pjesmi slavio klanje Srba u kvislinškoj NDH.

U centru grada pred povorku “Hoda za život” na ulicu je sjelo nekoliko aktivistkinja u krvavim spavaćicama.

– Mi našim krvavim spavaćicama pokazujemo šta bi se dogodilo da se pobačaj zabrani. Ni država ni crkva ne mogu nam narediti da rađamo – rekle su one.

Interventna policija prvo je megafonom upozorila demonstrantice da se uklone s trase “Hoda za život”, a onda su ih jednu po jednu odnijeli u marice.

Zbog prekršaja protiv javnog reda i mira privedeno je 13 protudemonstranata koji su u Praškoj ulici sjedeći na cesti pokušali onemogućiti prijavljeni marš inicijative “Hod za život”. Prema procjenama zagrebačke policije, u povorci je oko 5.000 učesnika,prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh