Region

U Švicarskoj ubijen muškarac porijeklom iz Sandžaka

Sadik R. (57) porijeklom iz Sandžaka, koji je već duže vrijeme bio zaposlen kao moler, izboden je nedaleko od stana u kojem je živio u gradu Kilvangenu, u Švicarskoj.

Švicarska policija - Ilustracija/Fokus.ba

Ubrzo nakon napada je preminuo od posljedica ubadanja.

Prema prvim rezultatima istrage i onome što su rođaci ispričali smrtonosni napad nožem dogodio se nakon što se Sadik vratio sa crnogorskog festivala koji se održavao povodom dana Crne Gore u Švicarskoj, na kom je volontirao, prenosi “Blic“.

Nakon što je parkirao svoj službeni automobil iza zgrade, jedan ili više nepoznatih napadača ga je napalo i nožem mu nanijelo smrtonosne ubode i ogrebotine.

Policija je Sadika pronašla u svom stanu, a odmah je stigla i Hitna pomoć, koja ga je odvela u bolnicu.

Sadik je preminuo usljed stravičnih povreda.

Njegova smrt zatekla je rođake i komšije koje su duži niz godina poznavali Sadika.

Istraga u ovom slučaju je i dalje u toku, a tamošnja policija, prema pisanju “Blica”, pretražila je cijelo područje oko Sadikovog stana.

Još nije otkriveno ko stoji iza ovog napada, niti koji bi motiv mogao biti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh