Region

Otac koji je bacio djecu s balkona ostaje u pritvoru

Josipu Rođaku (54), ocu koji je četvero djece bacio s balkona porodične kuće u Pagu, produljen je u ponedjeljak istražni zatvor za još dva mjeseca.

Policija Hrvatske - Twitter

– Istražni zatvor produljen je zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog osobito teških okolnosti samog djela, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora – rekao je novinarima ispred zgrade Županijskog suda sudac istrage Hrvoje Visković nakon ročišta koje je održano videolinkom budući da je okrivljenik u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Na tu odluku moguća je žalba u roku od tri dana nakon što je 54-godišnjak i njegov advokat prime.

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u petak je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubistva protiv 54-godišnjeg Rođaka, oca koji je 28. februara četvero djece bacio s prvog sprata porodične kuće u Pagu, s visine oko šest metara. Zadarski sud nakon zaprimanja optužnice treba sazvati sjednicu Optužnog vijeća koje optužnicu može potvrditi, odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na doradu.

Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neuračunljiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da će mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne “jer je riječ o zaštiti interesa djece”.

Četvero djece, koja su nakon tragičnog događaja bila u zadarskoj Općoj bolnici i KBC-u Zagreb, otpuštena su na kućnu njegu i u pratnji majke i socijalnog radnika smještena su u SOS dječje selo, prenosi “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh