Region

Hladna sedmica uvod u toplo ljeto: IZ ČIZAMA USKAČEMO U PAPUČE I SANDALE, temperature preko 27 stepeni

Kiša, obilne padavine, grmljavina i vjetar sa kojima ćemo morati da se izborimo tokom narednih dana bit će vrlo brzo zamijenjeni ljepšim vremenom, te ćemo iz kišnih čizama moći da uskočimo u papuče i sandale.

Promjenjivo vrijeme - Blic.rs

Već od vikenda nas očekuje sunčano vrijeme i gotovo ljetnje temperature, blizu 27 stepeni Celzijusa.

Sudeći prema prognozama, hladan talas koji donosi ciklon iz Hrvatske trajat će do vikenda od kada nas očekuje potpuni vremenski obrt, piše srbijanski “Blic“.

Subota donosi značajnu promenu u temperaturi, budući da očekujemo sunčano i znatno toplije vrijeme. Meteorolozi poručuju da je prvi dan vikenda rezervisan za skoro ljetnje vrijeme, gdje će temperatura ići i preko 25 stepeni Celzijusa.

Nedjelja će nakratko “pokvariti” idiličnu situaciju, jer se tokom dana očekuje povremeno naoblačenje, ali će vrijeme biti prijatno toplo, što je ujedno i uvod u topli i “ljetni” dio maja.

Nakon vikenda očekuju se temperature koje će se uglavnom kretati oko 25 stepeni Celzijusa, a potom će čitava sedmica biti topla i sunčana. Prognoziraju se temperature koje su primerene za ovo doba godine.

Dakle, pred nama je sunčan i izuzetno topao dio maja sa prilično visokim temperaturama, jer se očekuje da u pojedinim danima živa u teromometru dođe i do 27 podioka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh