Region

Danas inauguracija predsjednika Sjeverne Makedonije

Novoizabrani predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski svečano će biti inauguriran danas na sjednici državnog parlamenta, čime će službeno započeti njegov petogodišnji mandat.

Stevo Pendarovski - Vijesti.ba

Pendarovski koji je dobio službenu potvrdu Državnog izbornog povjerenstva da je izabran za šefa države, izjavio je da je ovim izborima zemlja pokazala da može da se ponaša evropski i da radi profesionalno.

Također je najavio da će sudjelovati u reformama obavještajnih službi koje su pod nadzorom predsjednika i da će se o zakonima koje nije potpisao dosadašnji predsjednik Đorđe Ivanov konsultirati sa svojim pravnim timom, kojeg će formirati sljedeće sedmice.

Pendarovski je poručio kako politički revanšizam neće postojati niti u institucijama koje su u nadležnosti predsjednika, niti u predsjedničkom kabinetu.

“Svi oni koji rade profesionalno nastavit će raditi, a svako ko krši zakon treba odgovarati”, naglasio je novi šef Sjeverne Makedonije, prenosi “RTS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh