Region

Uskoro nove table duž linije razgraničenja Kosova sa Srbijom

U narednom razdoblju KFOR će, angažujući civilnu kompaniju, zamjeniti postojeće table duž administrativne linije Kosova sa Srbijom, koji su, kako navode u toj međunarodnoj organizaciji u veoma lošem stanju zbog izloženosti vremenskim prilikama.

Kosovo - Info-ks.net

Glasnogovornik KFOR-a Vincenzo Grasso rekao je da se znakovi mijenjaju kako bi se izbjeglo da pripadnici KFOR-a i UNMIK-a prekrše sporazum sa Vojskom Srbije tako što bi “slučajno prešli administrativnu liniju razgraničenja”.

On je kazao da je administrativna linija uspostavljena u vojne svrhe i da nema nikakve veze sa zvaničnim sadašnjim ili budućim granicama, navodi “Fena”.

Odgovarajući na navode da su Srbi uplašeni i zbunjeni najavljenim aktivnostima KFOR-a, Grasso je rekao da nema razloga za strah ili zbunjenost.

Dodao je da će biti zamijenjeno 70 znakova na više od 20 različitih lokacija, te da oni predstavljaju referencu samo za osoblje KFOR-a i UNMIK-a, prenosi “RTK”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh