Region

Umrla majka šestero djece koja se cijeli život borila za teško bolesnu kćerku

Jučer je nakon teške bolesti u 43. godini preminula Valentina Smoljanović.

No image - Haber.ba

Valentina je javnosti bila poznata kao majka 15-godišnje Marijete Bugarin, jedine osobe u Hrvatskoj koja boluje od iznimno rijetkog Parry-Rombergovog sindroma.

“Sutra (nadam se) konačno vizita i saznanje što se iskomplikovalo, gdje, zašto i kako dalje. Nemam vremena, nemam hrabrosti, nemam ludosti dovoljno da odustanem od borbe za djecu, za život, za dostojanstvo”,- zadnje je što je Valentina objavila na Facebooku prije nekoliko dana.

Osim Marijete, Valentina je imala još petero djece, sve redom školarce.

Parry-Rombergov sindrom je autoimuna bolest koja uzrokuje sporo progresivno propadanje mehkih tkiva između mišića, kostiju i kože zahvaćene strane lica. U kasnijoj fazi može zahvatiti kosti i mozak, izazvati smetnje s vidom, sluhom ili epileptične napadaje koji mogu dovesti i do smrti. Marijeta je 2015. u SAD-u bila na operaciji. Porodica je tada istakla kako su time dobili nekoliko godina nade da će djevojčica što prije biti spremna za nove operacije, navodi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh