Region

Srbi švercovali migrante u žitu

Policija u Srbiji uhapsila je sedam srpskih državljana koji su osumnjičeni da su krijumčarili veći broj migranata afroazijskog porijekla, kojima su u kamionima sa žitaricama omogućavali nedozvoljen prelazak u Hrvatsku i dalje tranzit preko Slovenije u Italiju.

zito-Nezavisne.com

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, koju je predvodilo lice čiji su inicijali S.P, osumnjičeni su da su od decembra prošle godine do početka aprila krijumčarili veći broj migranata, te da su ih smiještali blizu granice sa Hrvatskom, a zatim im omogućavali dalji tranzit, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, piše “Srna”.

Imovinska korist koju su pripadnici ove kriminalne grupe ostvarivali za krijumčarenje migranata iznosila je do 3.800 evra po migrantu.

Prilikom pretresa, kod osumnjičenih je pronađeno i privremeno oduzeto 22.000 evra i 440.000 dinara (3.728 evra), više mobilnih telefona i falsifikovanih dokumenata, šest putničkih motornih vozila, kao i više komada vatrenog oružja.

Osumnjičenima, čiji su inicijali S.P, N.J, P.P, S.J, R.T, S.M. i M.O. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh