Region

Divljao sa dvoje djece u autu, izazvao udes, ostavio ih i pobjegao

“Čuo sam škripu guma, udarac i izletio na prozor. Ugledao sam policiju i svoj auto ispod svog balkona”, ispovijest je vlasnika Toyote Auris za 24sata.hr.

No image - Haber.ba

Njegova Toyota prva se našla na putu vozača crnog BMW-a koji je bježao policajcima u zagrebčakoj Dubravi.

Sve je započelo u obližnjoj Zdenačkoj ulici gdje je policija, prema neslužbenim informacijama, imala intervenciju zbog obiteljskog nasilja. Policajcima je bježao vozeći dvoje maloljetne djece u automobilu.

Velikom brzinom pokušao je skrenuti udesno u Novačku, ali izgubio je kontrolu i kod kućnog broja 62 zabio se u četiri vozila.

“Na mjesto događaja odmah su došle dvije policijske patrole i kombi interventne policije. Vozač je istrčao iz razbijenog BMW-a, ostavio šokiranu djecu, zaključao auto kako policajci ne bi mogli ući i pobjegao. Nismo mogli vjerovati. Dječak je vrištao iz svega glasa, bio je potpuno izbezumljen. Susjedi su ga uzeli u ruke da ga smire dok nije došla Hitna pomoć. Oni su preuzeli djecu i preventivno ih odvezli u bolnicu”, rekao je vlasnik Toyote za “24sata.hr“.

Djeca nisu povrijeđena, djevojčica je imala natučenu ruku, a vozač je preskačući krovove pobjegao policiji. Još uvijek nije poznato da li je uhapšen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh