Region

Pendarovski proglasio pobjedu na izborima za predsjednika

Na izborima za predsjednika Sjeverne Makedonije, na osnovu 97 posto prebrojanih glasova, Stevo Pendarovski je dobio 51,95 posto ili 418.000 glasova, a Gordana Siljanovska-Davkova 44,46 posto ili 358.000 glasova, pokazuju podaci Državne izborne komisije (DIK).

Stevo Pendarovski - Vijesti.ba

Pendarovski je u nedjelju naveče proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima, zahvalivši glasačima na makedonskom i albanskom jeziku, rekavši da će služiti vjerno svim građanima, pišu “Vijesti“.

Pendarovski je bio izborni kandidat vladajuće koalicije predvođene Socijaldemokratskim savezom (SDSM), dok je iza Gordane Siljanovske -Davkove bila opoziciona koalicija na čelu sa VMRO DPMNE.

Premijer Zoran Zaev u nedjelju naveče je izjavio da su izbori bili uspješni, te da su građani izabrali predsjednika na fer izborima. Pendarovskom je poručio da “čuva građane, da bude pravičan, častan i kritičan”. Rekao je kako “VMRO-DPMNE treba da se modernizira, a SDSM će raditi na pomirenju, kako bi svi zajedno krenuli naprijed”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh