Region

POZNATI BEOGRADSKI ADVOKAT OTKRIO DETALJE HAPŠENJA MILOŠEVIĆA I UBISTVA ĐINĐIĆA: “Samo je Čeda Jovanović imao… hrabrosti, da ne kažem ono drugo, da bude tamo”

On je u intervjuu za Balkan info ispričao i pojedine detalje o kojima danas malo ko zna.

O HAPŠENJU MILOŠEVIĆA, LEGIJI, ČEDOMIRU JOVANOVIĆU

Legija me je tog dana sačekao sa fantomkom. Žena me dovezla. E onda sam mu rekao da ide da smiri moju ženu, jer se ona tresla od straha. Iako je znala Legiju.

Rekao joj je – Vesna ne brinite, Toma i ja zajedno… Što njemu to i meni.

I onda se ona smirila i otišla.

Onda sam mu rekao – Nećete valjda da pucamo jedni na druge. Legija, jer smo to rekli jednom – nema više da Srbin puca na Srbina.

Ušao sam unutra i Čeda Jovanović je bio tamo. Ja sad kažem da mi se ne sviđa program Čedine partije ali s druge strane samo je Čeda imao… hrabrosti, da ne kažem ono drugo, da bude tamo.

Ja sam mu rekao da se skloni jer je Marija Milošević pokazivala agresivnost prema njemu. Umjesto da je došao ministar policije ili tužilac. Kakvu je Čeda imao funkciju?

Marija je vikala – Skloni ovo đubre odavde. Onda je izvadila pištolj i pucala u vazduh. Metak je mogao da ubije sudiju Gorana Čavlinu. Metak je proletio pored njega. Pa smo poslije lagali i on i ja da nije tako bilo.

O ARKANU I ŠEŠELJU

Arkan mi je bio klijent ali samo kad smo tužili Šešelja. Ja izlazim iz suda a ovi Vojini viču – Bando crvena!

– Meni vičete to? Pa ja nikad nisam bio komunista, vaš šef je bio komnunista.

Kako meni da vičete da sam crven?

– Pa tako nam rekao Voja da vičemo

– Pa vičite ali nemojte ozbiljno, nasmijem se i odem

O KARLI DEL PONTE I UBISTVU ĐINĐIĆA

Karla del Ponte se ljutila na nas što joj ne dajemo komandnu strukturu OVK da bi mogla da ih goni. Ja sam to rekao Đinđiću, a poslije kada je on ubijen, rekao sam Zoranu Mijatoviću.

Oni su tvrdili da su poslali ali činjenica je da nije bilo toga.

Po nalogu Đinđića rađeno je kretanje JSO u ratu posebno na Kosovu. Neko je pronio glas među njima da se Zoran sprema da ih pošalje u Hag. Lično mislim da je to bio razlog zašto je ubijen, prenosi Slobodna Bosna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh