Region

Zadavio babu zbog crne magije: Mislio da mu vrača bijelim lukom, pa je nakon ručka ubio i mirno sačekao policiju

Jasmin Selmanović (32) iz Radinca kod Smedereva (Srbija) u ponedeljak poslije ručka iz čista mira ubio svoju baku Živadinku Miladinović (75) i mirno sačekao policiju.

Jasmin Selmanović - Informer.rs

Jasmin Selmanović (32) iz Radinca kod Smedereva zadavio je svoju babu Živadinku Miladinović (75) jer je posumnjao da je bijelim lukom bacila čini crne magije na njega, njegovu sestru i majku!

Vračala bijelim lukom

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 13 sati, nakon porodičnog ručka na kom su bile i Jasminova sestra Suada i majka Dušica. Nakon što je golim rukama zadavio babu, Jasmin je pozvao policiju i mrtav ‘ladan ispričao šta je uradio.

Prema saznanjima “Informera“, Jasmin, koji je psihički bolesnik, pacijent Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Kovinu, izašao je na vikend kako bi za vrijeme praznika bio sa majkom, sestrom i babom.

Majka Dušica je potpisala tu saglasnost, izašao je na njenu odgovornost. U Kovin je trebalo da se vrati u utorak. Na veliku subotu i na Vaskrs nije pravio nikakve probleme. U ponedeljak poslije ručka Dušica i Suada su na kratko izašle iz kuće, a Jasmin je tada napao Živadinku. Prišao joj je dok je ležala na kauču i počeo da je davi golim rukama. Nesrećna starica je pokušala da se odbrani, ali pošto je Jasmin mnogo jači, nije uspjela – priča izvor “Informera” iz istrage.

Čim je ubio Živadinku, Jasmin je hladnokrvno pozvao policiju, prijavio šta se dogodilo i sačekao patrolu.

Policija ga je zatekla kako mirno sjedi pored leša. Nije se opirao hapšenju. Do detalja je opisao kako je ubio Živadinku. Kada su ga policajci pitali zbog čega je ubio rođenu babu, odgovorio je da je to uradio jer je bijelim lukom bacala crnu magiju na njega, sestru i majku i da im je zbog toga loše u životu. Policajci nisu mogli da vjeruju šta Jasmin govori. Odmah su mu stavili lisice i odveli u policijsku stanicu u Smederevo – objašnjava sagovornik.

Prema nezvaničnim saznanjima “Informera”, Jasmin je težak psihički bolesnik i već duže je na liječenju u Kovinu, a policiji je poznat po najtežim krivičnim djelima.

Ima dosijea za drogu, krađe, nanošenje teških tjelesnih povreda, ali je svaki put kada bi bio uhapšen umjesto u zatvor išao u psihijatrijsku bolnicu – kaže sagovornik.

Komšije ove porodice kažu da je Živadinka sama odgajila i kćerku i unuke.

Mučenica je cijeli život radila kao kuharica u školi. Svi su je kinjili i maltretirali u toj porodici, a živjeli su prvo od njene plate, a zatim od penzije, a nije imala pravo glasa u kući – kaže jedan od susjeda.

Za Jasmina Selmanovića pak komšije kažu da je najvjerovatnije psihički popustio jer ga je pokojni otac često maltretirao.

Njegov otac je umro prije oko godinu i po dana. Bio je težak alkoholičar i sve ih je u kući tukao. Nisu mogli da žive od njega. Kada je preminuo, mislili smo da će se Jasmin smiriti, ali je on tek tada počeo da pravi probleme. Radio je kratko kao berač jabuka i jedno vrijeme mu je išlo, ali je onda dao otkaz i ponovo postao problematičan – zaključuje ovaj komšija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh