Region

Merkel i Macron: “Rješenje za Kosovo i Srbiju ne može biti na štetu ostalih”

Njemačka kancelarka Angela Merkel, poručila je uoči skupa posvećenog Zapadnom Balkanu u Berlinu, da konačno rješenje za Kosovo i Srbiju “ne može biti na štetu ostalih u regionu”.

No image - Haber.ba

Uoči početka skupa naglasila je da konferencija koja je bila incijativa ni na koji način nema namjeru da zamijeni berlinski proces niti pregovore koji se vode između Srbije i Kosova, pišu “Vijesti“.

Ona je ocijenila da se radi o događaju gdje će se iskreno i otvoreno razgovarati o svim izazovima.

Kodomaćin skupa Emanuel Makron je takođe poručio da će večeras da se razgovara otvoreno o “svim opcijama koje su na stolu” oko Srbije i Kosova.

Nemamo namjeru da nametnemo riješenje Beogradu i Prištini. Mi želimo da razmatramo sve opcije ali i da izbjegnemo moguće nove tenzije u regionu koje bi mogle proizići zbog postojećih opcija koje su na stolu“, rekao je Makron.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh