Region

Preminula druga žrtva monstruma iz Solina: Zatukao ju je batom i čekićem

Tri mjeseca nakon monstruoznog napada u Solinu, u kojem joj je ubijen suprug Vicenco Uvodić (92), preminula je Senka Uvodić (87) koja je te noći zadobila teške povrede zbog kojih je bila u bolnici duže vremena.

No image - Haber.ba

Podsjetimo, stravičan zločin dogodio se krajem januara kasno popodne, a prvu dojavu o njemu dobila je Hitna pomoć oko 19 sati kada ih je nazvao susjed nastradalog muškarca i žene i zatražio da dođu spasiti 87-godišnjakinju. Policija je ubrzo uhapsila 24-godišnjeg Luku Juretiće koji stanuje u istoj zgradi kao i njegove žrtve. Da je on napadač, policiji i komšiji koji je alarmirao bolnicu i policiju rekla je teško povrijeđena žena.

Mladić je prilikom ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu kazao da nije kriv i da se ničega ne sjeća.

U stan starijih komšija došao je navodno kako bi zatražio brašno za palačinke.

“Zatim ih je iznenada počeo udarati tupo-tvrdim, kao i oštrim predmetom nanijevši muškarcu više udaraca po glavi i tijelu od kojih je preminuo, dok je ženi također zadao više udaraca i nanio joj teške tjelesne povrede glave i tijela zbog čega je hospitalizirana u bolnici. Zatim je ukrao nakit, novac i druge predmete iz stana”, kazali su iz policije.

15 minuta horora

Krvavi je pohod trajao 15-ak minuta, a istražitelji sumnjaju da je sve isplanirao.

Došao je pred vrata stana Uvodićevih s batom za meso, čekićem i nožem te je kad mu je 87-godišnjakinja otvorila vrata stana, i to zato što je, po policiji, došao zatražiti prehrambeni artikl, navodno brašno, prvo nju izudarao čekićem i batom za meso po glavi.

Nakon toga je napao Vicenca. Udario ga je ukupno 13 puta po glavi, i to pet puta batom za meso i sedam puta čekićem. Na kraju je tako izmasakriranog 92-godišnjaka ubo još i nožem u trbuh.

Ukrao čokoladice

Nakon toga je uzeo jedan ručni sat, nešto zlatnog nakita, nešto kovanica te čokoladice, upaljače i spajalice. Zatim je otišao iz stana, a pretučena žena uspjela je oko 19 sati alarmirati komšije koji su nazvali policiju.

Nad Lukom Juretićem u toku je psihijatrijsko vještačenje koje provodi tim od tri stručnjaka iz KBC Split koji na razgovor s njim dolaze na splitske Bilice gdje se nalazi u istražnom zatvoru, javlja “Slobodna Dalmacija“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh