Region

Profesor ošamario učenicu, protiv nje pokrenut disciplinski postupak

Profesor Sedme beogradske gimnazije, koji je ošamario učenicu tokom časa fizike podnio je zahtijev za prestanak radnog odnosa, protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a danas se saznalo i da će disciplinski postupak biti pokrenut i protiv dvoje učenika.

Šamaranje - Ilustracija/Twitter

Kako piše srbijanski dnevni list “Danas”, direktor ove gimnazije, Miroslav Markićević, izjavio je da je protiv dvoje učenika Sedme beogradske gimnazije pokrenut vaspitno-disciplinski postupak, koji mora da bude okončan u roku od 30 dana.

“Danas” je prenio riječi Markićevića da je učenica verbalno provocirala profesora, koji joj je zatim udario šamar, a potom je na njega fizički nasrnuo učenik.

List dalje navodi da je “protiv ovo dvoje učenika” direktor pokrenuo vaspitno-disciplinski postupak. Još dvoje učenika, dječak i djevojčica su reagovali, ali su oni prišli da ih razdvoje.

Direktor Markićević je za “Blic” kratko izjavio da se “ovim ništa ne prejudicira, već se ispituju okolnosti”. On nije želio da ni da komentariše da li ovo znači da je i protiv ošamarene devojčice pokrenut postupak.

“Ne mogu da to da komentarišem jer su djeca maloljetna”, kratko je rekao direktor Sedme beogradske gimnazije.

Profesor fizike, Zoran Obradović, prije nekoliko dana je najavio da će protiv dvoje učenika podnjeti krivičnu prijavu i u krivičnom postupku dokazati svoju nevinost.

Podsjetimo, ovi disciplinski postupci posljedice su incidenta koji se dogodio u Sedmoj beogradskoj gimnaziji prošlog četvrtka, kada je profesor fizike Zoran Obradović na času ošamario učenicu drugog.

Prema dosadašnjim navodima, djevojčica je, nezadovoljna ocjenom na kontrolnom, provocirala profesora, a on tvrdi i da ga je uštinula.

Nakon toga, profesor ju je udario, kako i sam priznaje, a zatim su se i drugi učenici uključili: kako da zaštite drugaricu, tako i da razvajaju zavađene.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh