Region

Dačić: Pjesma koja bi najbolje legla ovima – ‘Ostani, đubre do kraja’

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da je koalicija oko njegove stranke sa SNS-om u vlasti sedam godina i da je ponosan na ono što su zajedno uradili za Srbiju. Vučiću je poručio da više ne štiti opoziciju i da raspiše izbore, jer ih se i sam uželio.

Dačić je počeo svoje izlaganje riječima – neću da pjevam, polako. “Nisam čuo šta je pjevao Bora Čorba, ne znam da li je otpjevao jednu pjesmu koja bi najbolje legla ovima od subote prošle – ‘Ostani, đubre do kraja’, a to je divna pjesma, istinita”, naveo je okupljenima na mitingu Budućnost Srbije.

Poručio bih gradonačelniku Zoranu Radojičiću i zamjeniku Goranu Vesiću i Nikoli Nikodijeviću – mali vam je ovaj trg, treba Beogradu veći prostor za one koji podržavaju Budućnost Srbije, naveo je.

“Ovaj skup pokazuje da Aleksandar Vučić uživa ogromnu podršku naroda, da je Srbija stabilna jaka i složna, da želi mir, kompromis i pomirenje, ali i da je jaka i da štiti svoj narod i interese”, rekao je Dačić.

On je konstatovao da takve Srbije treba da se plaše samo srpski neprijatelji. Ne pomišljajte da Srbiju možete da ucjenjujete, ne pomišljajte da je Srbija slaba i nejedinstvena pa da zato vršite pritisak da priznamo Kosovo ili da se ukine Republika Srpska, ali nema predaje, bez obzira na pritiske, dodao je.

“Prošlih nedjelja smo bili svjedoci želje nekih političara koji žele preko ulice da se dođe do vlasti, državnih udara”, svjedoci smo upada u institucije, odavde su se slale slike da smo nejedinstveni, da smo slabi, da je Srbija ne ivici haosa, rekao je Dačić.

“I zato kao spojeni sudovi iz međunarodne zajednice, naročito sa Zapada dolaze jači pritisci i ultimatumi, misle da ćemo se predati ako malo jače pritisnu. Đilas, Jeremić, Obradović, Lutovac – imaju medije, zapadne, američke, imaju podršku zapadnih zemalja, imaju sve, samo im jedno fali – narod”, naveo je.

U vrijeme naše vlasti prvi put je više zemalja povuklo priznanje, u odnosu na zemlje koje su priznale, za razliku od njihovog vremena, naveo je Dačić. “Danas Srbima više niko ne smije da prijeti i da ih napada, zato što je Srbija danas jaka”.

Znaju oni iz opozicije da oni nemaju šanse i to što Vučić još nije raspisao izbore, dokaz je njegove odgovornosti prema nacionalnim interesima, rekao je Dačić. On je naveo da Vučić time štiti opozicionare od poraza na izborima i debakla, zamolivši predsjednika da to više ne čini, jer se i sam (Dačić), kako je rekao, uželio izbora i ovakvih govora.

Na skupu Budućnost Srbije danas u Beogradu su oni koji vole razvijenu i prosperitetnu Srbiju, ocijenio je.

Ponosni smo na ono što smo uradili za Srbiju, rekao je Dačić navodeći da sedam godina rade zajedno u interesu zemlje, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh