Region

Dodik: Nećemo dozvoliti ulazak BiH u NATO, kao što nismo dozvolili ni priznanje Kosova

Došao sam ovdje da vam isporučim ljubav koju građani Republike Srpske imaju prema Srbiji, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik

No image - Haber.ba

On je to rekao ispred zgrade Doma Narodne skupštine, gdje večeras u 18.30 izvođenjem himne zvanično počeo skup predsjednika Srbije Aleksandra Vučića “Budućnost Srbije”.

“Srbija je ono što je garancija naše stabilnosti i naše budućnosti. Možete da budete protiv vlasti, to je legitimno pravo, ali ne možete da budete protiv države. Republika Srpska nije dozvolila da BiH prizna Kosovo. Јasno i glasno smo rekli da nećemo u NATO zato što su i na nas u dva navrata bacali bombe. Mi smo doinijeli ovu odluku i u tome ćemo pratiti Srbiju”, rekao je Dodik.
On je istakao da je važno da budućnost Srbije podrazumijeva mir.

“I Republika Srpska je trajna kategorija. RS je država u kojoj žive Srbi, a Srbija je zemlja u koju smo zagledani, rekao je Dodik i dodao:

“Hvala Vučiću što je podržao projekte u sve i jednoj opštini u RS”,prenose Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh