Region

Haradinaj: Evropa je Kosovu dužna liberalizaciju viza

Premijer Kosova Ramush Haradinaj izjavio je u četvrtak da je Europa Kosovu dužna liberalizaciju viza i da će o tome govoriti na summitu u Berlinu 29. travnja.

Ramush Haradinaj - Twitter

“Summit u Berlinu dobra je prilika da na zajedničkom stolu o zapadnom Balkanu Kosovo ima europsku perspektivu i za mene je izuzetno značajno da je Europa dužna Kosovu liberalizaciju viza, za što odluka nije donesena. Na tom sastanku su (Angela) Merkel i (Emmanuel) Macron i, nadam se, da ću imati priliku podsjetiti ih na taj dug”, kazao je Haradinaj.

Istaknuo je kako ne vjeruje da će na skupu u Berlinu biti pregovora o teritoriji Kosova i Srbije niti o Zajednici općina sa srpskom većinom.

Haradinaj je često do sada optuživao visoku predstavnicu EU Federicu Mogherini da nije održala svoje obećanje da će nakon ispunjavanja svih kriterijuma Kosovo dobiti liberalizaciju, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh