Region

Skandalozan transparent ispred francuske ambasade: “Notre Dame gori ljepše nego moja kuća na Kosovu”

Čuvena katedrala Notre Dame u Parizu nastradala je u požaru prije dva dana, ali je ipak veliki dio konstrukcije statički izdržao vatrenu stihiju, te će obnova biti skoro moguća.

Transparent ipsred ambasade Francuske u Beogradu - Twitter

U prvim trenucima nakon informacije o požaru pojedini srbijanski mediji u objavljivali naslove o tome kako je Francuze stigla božija kazna za nedavno postavljenu zastavu Kosova na katedrali ili zbog toga što je srbijanski predsjednik Vučić bio u lošoj vizuelnoj poziciji u odnosu na predsjednika Kosova tokom ceremonije obilježavanja završetka Prvog svjetskog rata u Parizu.

Jutros je na Twitteru osvanula fotografija ispred ambasade Francuske u Beogradu na kojoj se vidi žena koja drži u ruci transparent s natpisom:

“Notr Dam gori lepše nego moje Kosovske svetinje i moja kuća na Kosovu. Ima Boga pa sve vraća. Vaš bivši demonstrant. P.S. Dragi Francuzi, kakav je osjećaj?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh