Region

Preminula Mira Marković

Mira Marković, supruga nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića preminula je danas, prenose srbijanski mediji.

Mira Marković - Twitter

Ona je u teškom zdravstvenom stanju bila prije 7 dana i prema informacijama od tada je bila u bolnici u Sočiju.

Mira je imala četiri operacije, a nakon posljednje su joj ugrožene vitalne funkcije i ljekari nisu željeli da daju prognoze u vezi sa oporavkom.

Mira je imala četiri operacije, a nakon posljednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Ljekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njene godine, nisu željeli da daju prognoze o pitanju oporavka” naveo je izvor iz Sočija, prenosi “Telegraf“.

Podsećanja radi, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja pri dodjeli državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao.

Presuda kojom je osuđena na godinu dana zatvora donijeta je u junu 2018. godine, 15 godina nakon pokretanja postupka i suđeno joj je u odsustvu, s obzirom na to da živi u Moskvi.

Srbija je 2005. godine raspisala potjernicu za Mirom Marković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh