Region

Počeo veliki protest opozicije u Begradu, predstavnici vlasti u Skupštini

U Beogradu je počeo protest „1 od 5 miliona“, na koji su predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju pozvali građane iz cijele Srbije.

Demonstranti su u jednom trenutku došli pred vrata Narodne Skupštine i podigli slova koja ispisuju „ostavke“ što su okupljeni pozdravili. Pokušaja ulaska u Skupštinu nije bilo a nema ni pojačanog obezbjeđenja na samim vratima Skupštine i oko zgrade parlamenta.

Iza same bine okupljaju se predstavnici opozicije. Stigli su lideri Saveza za Srbiju – Dragan Đilas, Nebojša Zelenović, Borko Stefanović, Vuk Jeremić, Zoran Lutovac, Janko Veselinović, Dejan Bulatović…

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se policija nalazi u zgradi Skupštine da spreči da neko ponovo pokuša da “pali tu zgradu, krade slike i nameštaj i da obezbedi sigurnost za sve poslanike i radnike u toj instituciji”, prenosi RSE.

Stefanović je na svom Tviter nalogu napisao da je policija u Skupštini po odobrenju generalnog sekretara Narodne Skupštine.
Nekoliko predstavnika vladajuće većine, među kojima je i Milovan Drecun izašli su iz zgrade Parlamenta i posmatraju dešavanja ispred Skupštine Skupštine Srbije.

Redari protesta „Jedan od pet miliona“ ne daju građanima da priđu ulazu u Skupštinu, javljaju reporteri Radija Slobodna Evropa.
Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas objavio je na svom Twiter nalogu da vlast uklanja i toalete koje su obezbijedili za građane uoči protesta,prenose Vijesti

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas će poslanici vlasti ostati u Domu Narodne Skupštine i da će je čuvati od onih koji bi htjeli da „nasiljem, pretnjama i ucjenama da preuzmu institucije i uzmu vlast u Srbiji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh