Region

Nastavak skandala: Dodik u Beogradu posjetio žensku fudbalsku reprezentaciju bh. entiteta RS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je u Beogradu žensku reprezentaciju Republike Srpske, koja učestvuje na Svjetskom školskom prvenstvu u fudbalu.

Dodik sa tzv. reprezentativkama RS - RTRS.tv

Skandalozni nastup ženske fudbalske ekipe banjalučke Medicinske škole na Svjetskom školskom prvenstvu koje je počelo 6. aprila u Beogradu izazvalo je brojne kontroverze pa je reagovalo i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Iz ove institucije su oštro osudili postupak Željka Tanaskovića, bivšeg odbojkaškog reprezentativca Srbije i predsjednika Saveza za školski sport ove zemlje, nazvavši ga perfidnim jer je, kako se navodi, zloupotrijebio srednjoškolce Republike Srpske u političke svrhe, piše “Klix“.

Naime, Tanasković je kao predsjednik odbora u Svjetskoj sportskoj školskoj federaciji uspio izlobirati da srednjoškolci iz Republike Srpske nastupaju pod zastavom RS-a kao samostalne države.

Ministarstvo civilnih poslova BiH je kao ministarstvo nadležno za oblast sporta na nivou BiH uputilo protest i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvi omladine i sporta Republike Srbije.

Inače, srednjoškolski timovi, 26 muških i 14 ženskih ekipa, pobjednici su nacionalnih takmičenja u fudbalu, a među njima su i predstavnici fudbalskih velesila kao što su Brazil, Njemačka i Italija.

Reprezentativke Republike Srpske takmiče se u C grupi sa Njemačkom, Danskom i Kineskim Tajpejom.

“Došao sam da podržim našu reprezentaciju iz Banjaluke koja predstavlja Republiku Srpsku u fudbalu i kažem da sam kao predstavnik RS u BiH veoma ponosan što Republika Srpska ima svoju reprezentaciju”, rekao je Dodik medijima i poželio učesnicama iz RS sve najbolje u takmičenju i obrazovanju, navodi “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh