Region

Djevojčici je išla pjena na usta, mislili su da je pojela mišomor, ali majka je na kraju ispričala nešto mnogo strašnije!

Majka je Amelu K. (2) dovela u bolnicu u veoma teškom stanju. Izbijala joj je pjena na usta, a preminula je uprkos naporima ljekara.

Požarevac - Alo.rs

Djevojčica Amela K. (2) iz Požarevca (Srbija) preminula je preksinoć u bolnici u Požarevcu nakon što se, navodno, otrovala jagodama! Nju je majka Jelena Kočić (20) dovela u bolnicu u ponedjeljak oko 23 sata, govoreći da joj je iznenada pozlilo u njihovoj kući u Zviškoj ulici, u centru Požarevca.

Iako se najprije pojavila informacija da se dijete otrovalo mišomorom, koji je bio u kući, u razgovoru sa rođacima smo saznali da je do smrti došlo najvjerovatnije uslijed alergije na jagode. Međutim, još se utvrđuje tačan uzrok smrti.

– Djevojčica je dovedena u veoma teškom stanju. Izbijala joj je pjena na usta, a uprkos naporima ljekara, preminula je u utorak uveče na odjeljenju pedijatrije – rekao je izvor “Alo!“.

Djevojčica je živjela, kako se saznaje, sama sa majkom, a njen otac živi u Beogradu. Majka je navodno u policiji rekla da je djevojčica jela jagode i da joj je naglo pozlilo.

– Ne znamo šta se dogodilo. Jedni tvrde jedno, a drugi drugo. Jelena je otišla sa djevojčicinom bakom u bolnicu da sačeka nalaz obdukcije – rekle su komšije.

– Vjeruje se da je riječ o nesretnom slučaju, ali obdukcijom treba da se tačno ustanovi da li je bilo elemenata nasilja ili zanemarivanja – kaže sagovornik.

Porodica nije željela da komentariše tragediju, dok je rođaka koja je bila uz djevojčicu u bolnici kratko ispričala šta je izazvalo tragediju.

– Kako je meni rečeno, djevojčica je uzela nekoliko jagoda iz kese sa stola i nakon toga joj je pozlilo, jer je vjerovatno alergična. Majka je Amelu odvela u bolnicu. Hitno su je primili. Ispirali su joj želudac, pa joj dali infuziju, pa opet ispirali, pa infuziju… Mislim da je sve to bilo prejako, njen organizam nije mogao da izdrži. U jednom trenutku se paralisala, a kad su je odveli u sobu za reanimaciju, mogli su samo da konstatuju smrt. Iskreno, ne znam odakle informacija da je djevojčica pojela granule otrova za pacove. Bila je pametno dijete, gdje bi ona uzela otrov – ispričala je rođaka za medije.

Dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu, naveo je da da se čekaju rezultati svih analiza, koji će pokazati šta se zapravo desilo.

– Iako je familija prvobitno navela da je dijete pojelo otrov za glodare, mi u ovom času to ne možemo da tvrdimo. Kada obdukcija bude završena, tada ćemo znati više detalja – rekao je dr Nikolić.

O ovom slučaju obaviješten je i Centar za socijalni rad kako bi utvrdio u kakvim je uslovima dijete živjelo i da li je kojim slučajem bilo zapostavljeno, prenosi “Alo!“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh