Region

Tri žene prebile i opljačkale slijepu i teško pokretnu 95-godišnju staricu

Koprivnički tužitelji nakon provedene istrage na Općinskom sudu u Koprivnici podignuli su optužnicu protiv tri drska lopova, žene stare 53, 38 i 28 godina koje su početkom godine napale i opljačkale dvije starice, Mariju Petrić (95) u Đelekovcu i Ružu Punčikar (86) u Imbriovcu nedaleko od Koprivnice, piše “Podravski”.

Pretučena starica - Podravski.hr

“Optužnicom se 28-godišnjakinju tereti da je 14. januara svojim osobnim automobilom dovezla 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju u Đelekovec radi krađa po kućama, pa su one neopaženo ušle u porodičnu kuću 95-godišnje, teško pokretne i slijepe oštećenice i počele tražiti novac, u čemu ih je oštećenica zatekla i pokušala ih spriječiti, ali su ju one udarile u glavu i pobjegle iz kuće ništa ne uzevši”, saopštili su jučer koprivnički tužioci.

Istu trojku optužnicom se tereti da je nekoliko dana kasnije u obližnjem Imbriovcu opljačkala i drugu staricu. Obrazac krađe bio je isti.

“Okrivljenu 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju tereti se da su 17. januara u Imbriovcu,vozilom 28-godišnjakinje, koja ih je čekala u blizini, došle do porodične kuće 86-godišnje oštećenice i ušle u sobu kad je oštećenica bila u dvorištu, a njezin teško bolesni sin u kuhinji, te iz ormara uzele i međusobno podijelile novac u iznosu od 17.000 kuna”, navode tužioci.

Okrivljena 38-godišnjakinja i 53-godišnjakinja nalaze se u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produži zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Trećeokrivljena 28-godišnjakinja nalazi se na slobodi zato što je se kaznenom prijavom tereti za blaže kazneno djelo pomaganja.

Iste razbojnice kazneno će odgovarati i za još jedan sličan napad. Otprilike dvije nedjelje prije pohoda u Đelekovcu i Imbriovcu, u Malom Bukovcu nedaleko od Ludbrega upale su u kuću umirovljenice Anđele Friščić (77). Nesretna je žena usred bijela dana u svojem domu zatekla dvije ženske osobe koje su rovarile po njezinom ormaru. Anđela je, nakon što im se suprotstavila, doživjela i fizički napad od strane jedne od provalnica, koje su se potom dale u bijeg. One su nakon intenzivne potrage koprivničke, varaždinske i međimurske policije na kraju ipak otkrivene. Optužnicom koja je danas podignuta terete se za dva pokušaja razbojničke krađe, a još čekaju optužnicu varaždinskih tužitelja za razbojništvo u Malom Bukovcu, piše “Podravski“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh