Region

Profesorica s lažnom diplomom radila u srednjoj školi čak 24 godine!

Ministarstvo nauke i obrazovanja Hrvatske potvrdilo je za “N1” kako je pronađena jedanaesta lažna diploma u ovoj zemlji.

Škola - Ilustracija / Twitter

Naime, riječ je o lažnoj diplomi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a profesorica je predavala ekonomsku grupu predmeta u jednoj srednjoj školi čak 24 godine.

Škola je podnijela kaznenu prijavu DORH-u te je navedenoj osobi uručen vanredni otkaz.

Podsjećamo, hrvatska ministrica Blaženka Divjak naložila je provjeru svih diploma u resoru nauke i obrazovanja nakon što je u samom Ministarstvu otkrivena zaposlenica s lažnom diplomom, prenosi “N1“.

Krajem prošlog mjeseca ministrica je objavila kako je u 50 dana provjere otkriveno ukupno 10 lažnih isprava.

“Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcionom mjerom dok se sistem ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno”, poručila je tada Divjak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh