Region

Drugovi djevojke koja je pala s krova u šoku: “Iva je bila kreativna, nadarena i mnogo dobra osoba. Ali to što su oni uradili rade mnogi”

“Iva je bila mnogo dobra osoba. Imala je mnogo široka shvatanja o svemu. Voljela je filozofiju, da piše sastave, da pomaže ljudima i kada je njoj bilo teško”, skrhane bolom, ovim riječima pričaju najbolje školske drugarice Ive Mamutović (19) iz Kočana, djevojke koja je stradala kad je pala s krova.

Iva Mamutović - Facebook

Maturantkinja niške gimnazije “9. maj” tragično je skončala 6. aprila oko 19 sati, kada je pala sa krova petospratnice u Čarnojevićevoj ulici u Nišu, dok je sa dvojicom drugova snimala video klip za društvene mreže. Drugovi i nastavnici su pogođeni, i s emocijama pričaju o njoj.

Bila je dobar đak. Nije bila za svaki predmet, znala je šta voli. Nije je toliko zanimala matematika, fizika… Više je bila za književnost, poeziju, tamo gdje je mogla sebe da izražava bez granica. To je bila ona – jedva čujnim glasom priča jedna od tri njene najbolje drugarice iz škole.

Niške maturantkinje potvrđuju da je njihova drugarica Iva bila veoma kreativna, kako je i njen brat Filip ispričao za “Blic“.

Crtala je, htjela je da upiše umjetničku školu, ali se pronašla ovdje u gimnazijii sa nama. Planirala je da nakon završetka srednje škole upiše Filozofski fakultet – dodaje druga prijateljica iz školske klupe.

“Naši vršnjaci se penju na krovove, to nije neuobičajeno”

Posljednji put su je vidjele u petak u školi, ne sluteći da se više neće sresti.

U subotu je trebalo da se nađem sa njom, ali mi se nije javljala ne telefon – dodaje treća drugarica.

One kažu da to što se sa drugovima našla na krovu stambene zgrade nije ništa neuobičajeno, jer mnogi mladi to čine.

To nije ništa novo, ne samo za nju. Nije neuobičajeno da se naši vršnjaci penju na krovove zgrada. Mnogi to čine – kažu one.

U poznatoj niškoj gimnaziji, tuga i muk nakon vijesti o tragičnom stradanju učenice.

Svi smo pogođeni smo ovom tragedijom, i učenici i nastavnici, kaže jedna od nastavnica.

Za Ivu kažu da je bila vrijedna, kreativnog duha i avangardna.

To je veliki gubitak za njenu porodicu, prvenstveno, ali i za našu školu. Željela bih da pošaljem apel društvu da promisli i razmisli koliko treba uključivati sve te rijalitije u život ili ih treba isključiti, da bi se djeca bavila svojim životom, a ne tuđim. Pet minuta slave mogu da budu kobni za cijeli život – kaže diroktorica gimnazije “9.maj”, Ana Veljković.


Htjela da okači snimak na YouTube

Kako “Blic” saznaje, do tragičnog pada sa krova zgrade je došlo u trenutku, dok se Iva kretala unazad kako bi uhvatila što bolji kadar za video klip, koji je htjela da snimi sa drugovima i postavi ga na YouTube. Imali su namjeru da snime što bolji video klip kako bi dobili što više lajkova na ovoj društvenoj mreži. No, snimak sa krova nije uspjela da napravi jer je nehotice došavši do ivice, pala sa visine od oko 15 metara I nastradala.

Ona je išla unazad kako bi se namjestila da napravi što bolji kadar. Nesreći su vjerovatno kumovali I mrak i činjenica da je u pitanju ravni krov na kojem nema ograde, već samo mali zidić od oko dvadesetak centimetara visine. Taj posljednji snimak nije uspjela da načini jer je pala sa krova. Posljednji snimak koji je načinila bio je kada kreću ka krovu zgrade – kaže izvor.

Po ocjeni Višeg javnog tužilaštva, riječ je o nesretnom događaju, a do sadadašnjom istragom nisu utvrđene nikakve sumnjive okolnsoti koje bi ukazale da ime elemenata bilo kakvog krivičnog djela.

Iva će biti sahranjena u utorak na groblju u Kočanu kod Doljevca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh