Region

Otac bolesnog dječaka odbio pomoć porodice bolesne Mile: “Kako ću uzeti novac od prodaje kuće, dom je svetinja”

Nakon što je objavljeno da Marin Rončevič, otac malene Mile koja je ujedinila Hrvatsku i region odlučio vlastitih 400 hiljada kuna (oko 110.000 maraka) donirati porodici teško bolesnog desetogodišnjeg Šimuna, Šimunov otac kaže da ne može prihvatiti taj novac.

Šimun Petar - Facebook

“Duboko sam dirnut gestom oca male Mile. Nisam se još čuo s njim, ali ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće”, rekao je Tomislav Maruna, otac teško bolesnog desetogdišnjaka.

Pojasnio je kako se i sam prije nekoliko godina našao u situaciji da je htio založiti porodičnu kuću kako bi mogao platiti troškove liječenja sinu u Grčkoj, piše “Novi list“.

“Srećom ja to na kraju nisam morao, jer se našao dobar čovjek i pomogao mi. A kako ću uzeti nekome novac od prodaje kuće. Kuća je dom, svetinja. Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti. Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti”, kaže otac dječaka koji se nalazi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

Šimun Petar Maruna već se osam godina bori s opakim tumorom na mozgu, a nakon što je tata Rončević vidio apel za pomoć porodice na Facebooku, odlučio je donirati vlastitih 400 hiljada kuna (oko 100.000 maraka) od hipoteke koju su podigli na kuću. Šimun Petar 2011. godine operisao je tumor na mozgu u Zagrebu, no 2016. vratio se novi tumor, hondaplastični ostosarkom. Bio je na liječenju u Grčkoj, a trenutno je nepokretan, ima zatajenje bubrega te je posljednjih godinu i po na palijativnoj njezi.

Podaci za uplatu nalaze se u objavi Ive Funtek na Facebooku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh