Region

Tražio tele, pronašao ljudski leš

Mještanin sela Siget pronašao je tijelo muškarca u četvrtak uveče u ataru susjednog sela Banatsko Aranđelovo, kod Novog Kneževca (Srbija).

Policija Srbije - B92.net

Seljak je oko 19.30 sati izašao u polje da traži tele koje se izgubilo, ali je u dijelu atara na potezu iza Stare ciglane, umjesto na stoku, naišao na ljudski leš u poodmakloj fazi propadanja, pišu “Novosti“.

Stanovnik Sigeta je odmah obavijesti policiju o prozoru koji je na toj lokaciji zatekao, a u PU Kikinda je potvrđeno da je u toku uviđaj na mjestu gdje je leš pronađen.

Identitet muškarca zasad nije moguće pouzdano utvrditi pa će posmrtni ostaci biti poslati na obdukciju u Centar za sudsku medicinu u Novom Sadu. Međutim, sumnja se da bi to mogao da bude muškarac iz Banatskog Aranđelova koji se vodi kao nestala osoba.

Identitet muškarca, tačan uzrok smrti i starost biće poznati nakon obdukcije i istrage.

Inače, sličan događaj zabilježen je u februaru na periferiji Kanjiže, kada su mještani koji su u šumarku prikupljali šipražje za ogrijev, pronašli ljudsko tijelo nepoznate osobe u fazi raspadanja.

Leš je bio dosta star i u takvom stanju da na uviđaju policije nije bilo moguće odrediti da li je u pitanju muška ili ženska osoba, kao ni odrediti godine preminulog.

Ni u jednom od ova dva slučaja još nije poznato kako je smrt nastupila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh