Region

Ivana Pernara iznijeli iz sale

U Hrvatskom saboru oko jedan sat poslije ponoći dogodio se incident kada je iz sale izbačen poslanik Živog zida Ivan Pernar.

Ivan Pernar - Fokus.ba

Tokom rasprave o interpelaciji SDP-a o radu Vlade Hrvatske na sprovođenju strukturnih reformi, Pernar je, i nakon dvije opomene, nastavio da govori o bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, pozivajući ga da prestane da šuti i da progovori o HDZ-ovim crnim fondovima.

Pernar je rekao da Vlada vodi Hrvatsku u propast.

“To vidite po svim demografskim pokazateljima, po tome što je industrijska proizvodnja u padu, po tome što ste ugasili rafineriju, a sada i brodogradilišta. Ljudi se svakodnevno iseljavaju iz zemlje. Pravosuđe i dalje štiti i pokriva HDZ. Država danas koristi pravosudni sistem. HDZ koristi pravosudni sistem za obračun sa unutarstranačkom opozicijom”, naveo je Pernar.

On je rekao i da smatra licemjernim “to što sva krivica pokušava da se svali na leđa jednog nesretnika”.

Nakon što mu je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić oduzeo riječ, Pernar je rekao da neće sjesti i da ga neće ušutkivati, prenosi “BHRT“.

Brkić je tada izrekao opomenu i zatražio udaljenje. Nakon što Pernar nije prihvatio tu, kako je rekao, pedagošku mjeru, Brkić je odredio pauzu, nakon koje je obezbjeđenje Pernara iznijelo iz sale.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh