Region

Policija odvela Ivu Sanadera u zatvor

Kako navode hrvatski mediji, bivši premijer Ivo Sanader pravosnažno je nakon razmatranja Vrhovnog suda osuđen na 6 godina zatvora.

Ivo Sanader - Screenshot/hr.N1info.com

Prihvaćena je žalba tužilaštva na nepravosnažnu presudu kojom je u slučaju Planinska Sanader osuđen na 4,5 godina zatvora.

Ovom odlukom bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader upućuje se u Remetinec, a zatim i na izdržavanje kazne zatvora.

Nakon što je policija  došla u kuću Ive Sanadera, isti je prepraćen je u policijski automobil te ga odvoze u Remetinec, javlja “N1”.

Policija je oko 16 sati od zagrebačkog Županijskog suda zaprimila nalog za hapšenjem bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera kome je Vrhovni sud u slučaju Planinska povisio kaznu pa mora u tzv. obligatorni istražni zatvor, javlja “Hina”.

“Nema nikakvog dokaza. Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti”, rekao je Ivo Sanader koji se u društvu advokata obratio javnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh