Region

Jadranka uništila Kolindu: Bivša premijerka Hrvatske iz sve snage opalila po sadašnjoj predsjednici

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, ‘potkačila’ je na Twitteru aktuelnu predsjednicu Hrvatkse Kolindu Grabar Kitarović i to, zbog reklo bi se, tipične ‘ženske’ teme.

Jadranka Kosor i Kolinda Grabar Kitarović - Twitter

Naime, Kosor je prokomentarisala da predsjednica Hrvatske ne može da očekuje da je ozbiljno shvate, kada se svojski trudi da ostavi utisak dobro obučene manekenke.

Bivša premijerka je na Twitteru napisala:

– Ne možeš pozirati u ulozi manekenke za ruske modne časopise, pa se žaliti na medijsku trivijalizaciju svog posla i se*sizam.

Podsjetimo, Jadranka Kosor je 2007. godine izabrana za počasnog predsjednika Udruženja hrvatskih vojnih invalida rata u Hrvatskoj i po drugi put za potpredsjednika Vlade.

Na toj funkciji je bila do 2009. godine kada je premijer Ivo Sanader dao ostavku.

On je u pismu preporučio da ga Jadranka zamjeni. Tako je postala predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade, prenosi “Slobodna Bosna“. Ona je prva žena koja se našla na toj poziciji od samostalnosti Republike Hrvatske.

Za vrijeme Jadrankinog mandata, Hrvatska je ušla u Evropsku Uniju. Sporazum je potpisan 9. decembra 2011. godine u Briselu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh