Region

Sve zbog Kosova: Vučić potvrdio zašto Srbija ne može da prizna da je Krim dio Rusije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao se na situaciju sa Kosovom, objašnjavajući zašto Beograd ne može da prizna Krim kao dio Rusije.

Aleksandar Vučić - Blogspot.com

“Ako bismo mi to uradili danas, mogli bi da naprave analogiju sa Kosovom. Rekli bi da je po istom principu i Kosovo nezavisno, i da mi više nemamo prava da se borimo za njega. Smatram da svaki normalan čovek i u Rusiji i u drugoj državi to razume“, rekao je Vučić televiziji “Rusija 24”, prenosi “Sputnjik”.

Srbijanski lider je nekoliko puta naglasio da odnosi Moskve i Beograda ostaju dobri, da Srbija neće da podrži antiruske sankcije i da je taj stav nepromijenjen.

“Recite mi da li Rusija ima boljeg prijatelja koji u najtežim uslovima čuva svoje prijateljstvo i ljubav prema Rusiji i ruskom narodu. Recite mi koja je to država i gde se nalazi?”, dodao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh