Region

Vučić: “Da smijem da kažem, a ne smijem, odgovor bi bio – idi i liječi se”

Predsjednik Srbije nakon sastanka sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke u Bukureštu, pred novinarima je govorio i o kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, odgovarajući na pitanje o izjavi Haradinaja da podstiče Srbe na Kosovu da napuste prištinske institucije.

Aleksandar Vučić - Novosti.rs

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da predsjednik Vučić nije uspio da destabilizuje Balkan prijedlogom razmjene teritorija, a da sada pokušava da izazove nestabilnost zahtjevajući od kosovskih Srba da napuste pozicije na koje su izabrani. Haradinaj je na Twitteru napisao da Evropska unija mora da reaguje na takvo “opasno ponašanje“.

Haradinaj kaže da izazivam krizu zato što pozivam Srbe da napuste institucije Kosova, pošto sam već izazvao krizu prijedlogom o razgraničenju… Da vam iskreno kažem, najlakši odgovor bi mi bio, kada bi smio to da kažem, a ne smijem – idi i liječi se… A pošto sam pristojan čovjek, pa to ne mogu da kažem, onda ću da kažem da čovjek iz dana u dan ponavlja neistine, ali valjda u svom očaju što me još nije oborio, a obećao mi je da će to da uradi još 18. decembra. Izgleda da se nešto promijenilo, pa mu nešto nije pošlo za rukom. Nikada nisam tražio od Srba da nešto napuste, naprotiv, molio sam ih da nam daju još mjeseca dana vremena da bismo mogli da saslušamo njihove ideje o napuštanju nekih institucija ili ne“, rekao je na to Vučić, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh