Region

Novi Sad: Spaljen transparent koji veliča Radovana Karadžića

Organizacija Mlada Vojvodina skinula je, a potom i spalila transparent “Radovan Karadžić heroj” koji su nepoznate osobe okačile na jedan nadvožnjak u Novom Sadu.

Spaljen transparent koji veliča Radovana Karadžića - Beta

Mlada Vojvodina je na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavila fotografije i kratki film o akciji skidanja i spaljivanja transparenta, piše “Beta”.

Na filmu se čuje kako ženski glas naredbodavnim tonom kaže: “Skidaj”, a potom se vide dvije osobe koje imaju marame preko lica kako skidaju transparent sa nadvožnjaka.

Potom su transparent poprskali nekom vjerovatno zapaljivom supstancom, a zatim ga spalili na travi.

Na kraju snimka vidi se jedna od osoba koja je učestvovala u akciji, koja ima crvenom maramom prekrivena usta i nos, nosi sunčane naočare i kačket, i pokazuje četiri prsta.

Četiri podignuta prsta, bez palca, simbol su onih koji se zalažu za široku autonomiju Vojvodine.

Transparent sa parolom “Radovan Karadžić heroj” osvanuo je na jednom nadvožnjaku u Novom Sadu.

Na bijelom transparentu ćirilićnim pismom taj tekst je bio ispisan plavo-crvenom bojom.

Transparent se nalazio na nadvožnjaku na putu iz Novog Sada ka Sremskoj Kamenici.

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je nedavno pred sudom u Hagu na doživotnu robiju zbog genocida, etničkog čišćenja i zločina protiv čovječnosti.

Ranije danas, grafiti “Vojvodina republika” koje je potpisala organizacija Mlada Vojvodina osvanuli su na nekoliko mjesta u Novom Sadu.

Grafiti “Vojvodina naša dika biće republika” i “Vojvodina republika” ispisani su crnim i crvenim sprejom, a ispod njih je potpis Mlade Vojvodine.

Ta organizacija je i ranije ispisivala slične grafite po Novom Sadu i drugim gradovima u Vojvodini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh