Region

Putnik davio dječaka u autobusu zbog žvake i slušanja muzike, a prije samo 7 dana isto dijete napao i otac nasilnik

Dječaka su spasile dvije žene koje su pozvale policiju i spriječile napadača da pobjegne.

Zaokružen je čovjek koji je napao dječka na liniji 309 - Telegraf.rs

Aleksandra Petkovića (15), dječaka koji je žrtva porodičnog nasilja, juče je u 9 sati ujutru, u autobusu na liniji 309, napao muškarac star oko 60 godina. On je, naočigled brojnih putnika, skočio na momka kao zvijer i počeo jako da ga davi samo zato što je dječak žvakao žvaku i imao slušalice u ušima.

Dječak je tog jutra išao u školu, jer je bila radna subota, a u autobusu je sa njim bila i njegova sestra od tetke.

Sestričina mi je ispričala da je čovjek non stop nešto pričao na račun toga što su žvakali žvake i imali slušalice u ušima. Samo je ponavljao “šta ta go*na nabijaju u uši”, “nevaspitanje dolazi iz kuće”… Moj sin se u jednom trenutku okrenuo i samo ga je pogledao, a on je tada skočio na njega kao zvijer. Toliko ga je jako davio da su putnici jedva uspjeli da ih razdvoje – priča za “Telegraf” majka dečaka Sanja Petković.

Dječaku su najviše pomogle dvije žene iz autobusa, Milena Stamenković i Vesna Ristić. Vesna je svojevremeno radila kao kontrolor pa se, znajući pravila, predstavila kao službeno lice i naredila vozaču da ne otvara vrata do dolaska policije. Tako je nasilnik spriječen da pobjegne.

Bilo je strašno. Čovjek je bukvalno davio dječaka. Kada sam ga pitala šta to radi, on se pravdao kako mu je dječak opsovao majku. Niko od putnika nije čuo da mu je dječak bilo šta rekao, ali čak i da jeste, to nije razlog da ga tako krvnički napadne – priča Vesna.

OSTALI PUTNICI SAMO GLEDALI I SNIMALI TELEFONIMA

Dok je Vesna pazila da napadač ne pobjegne, Milena je zvala policiju.

Patrola je brzo stigla. Legitimisala je nasilnika i pozvala Hitnu pomoć da pomogne dječaku koji je na vratu imao otiske prstiju od davljenja. Mnogo me je sve potreslo. Putnici su samo slikali telefonima i snimali, niko sem Vesne i mene nije skočio da pomogne. Cijeli dan plačem kad se sjetim, jer i sama imam sina tih godina i ne znam šta bih da ga je neko tako napao – potreseno kaže Milena.

Ona je bila sa dječakom kada je došla policija, a Vesna je ostala u autobusu sa dječakovom sestrom koja je takođe bila veoma uplašena. Odmah je pozvala i dječakovu majku da joj ispriča šta se dogodilo i da joj poruči da ne brine jer je Aleksandar sada bezbjedan.

OTAC GA BACAO O POD DOK NE IZGUBI SVIJEST

Ljekari su mom sinu konstatovali nagnječenje mekog tkiva. I dalje ga malo boli dok guta. Od šoka se, međutim, još nije opravio. Stvar je u tome da mi godinama trpimo porodične nasilje. Aleksandrov otac tukao je i njega i njegove sestre. Bacao ga je o pod toliko jako da je Aleksandar gubio svijest i imao mučnine. Bili smo i u sigurnoj kući. Kada nam je sud dodijelio kuću, u kojoj moj bivši suprug inače ne živi, i kad smo se uselili, on je došao i ponovo nas napao. Čupao je roletne, prijetio, vikao. Zaključali smo se u jednu sobu i tu sačekali policiju – priča Aleksandrova majka Sanja.

Otac je sada u zatvoru, a ovaj napad dogodio se samo sedam dana prije nego što se jadni dečko našao na meti i nasilnika iz autobusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh