Region

“Bagerom samo kopao grobnice za tijela 200 ubijenih u Kravici… Kasnije sam ih ponovo iskopavao!”

Svjedok Tužilaštva za ratne zločine Srbije na suđenju za ubistvo u Kravici izjavio bagerom iskopao dvije grobnice za tijela oko 200 ubijenih muškaraca.

Posmrtni ostaci - AlJazeera.net

Svjedok Tužilaštva za ratne zločine Radenko Đurković danas je u Beogradu, na suđenju osmorici bivših policajaca Republike Srpske optuženim za ubistvo 1.313 bošnjačkih civila u poljoprivrednoj zadruzi Kravica kod Srebrenice u julu 1995. izjavio da je bagerom iskopao dvije grobnice za tijela oko 200 muškaraca, ubijenih u Kravici.

Bagerom sam zatrpao tijela i sve smo poravnali da bi bilo “sanitarno ispravno”, rekao je Đurković i naveo da je dva do tri mjeseca kasnije tokom 15 noći iskopavao ta tijela, koja su prevezena u pravcu Bratunca, prenosi “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh