Region

Plenković o Gabrijeli Žalac: “Ne znači da ne zna voziti ako nema vozačku”

Hrvatski premijer Andrej Plenković dao je intervju za “RTL” u kome se dotakao niza aktuelnih pitanja.

No image - Haber.ba

Na pitanje novinarke Damire Gregoret o aferi s ministricom Žalac, koja je vozeći bez važeće vozačke dozvole, koja joj je bila istekla prije gotovo tri godine, u Vinkovcima automobilom udarila curicu i teško je povrijedila, Plenković je odgovorio:

“Ona će ostati ministrica u ovoj vladi do kraja mandata. A hoće li biti na listi za evropske izbore, ne znam, lista Vukovarsko-srijemske županije još nije sastavljena.”

Novinarka je potom konstatovala da premijer govori o evropskim vrijednostima, pa ga pitala kako može dopustiti da u njegovoj vladi sjedi neko ko tri godine krši zakon.

“Najbitnije da je djevojčica dobro. A što se tiče vozačke dozvole… Ne znači da ministrica ne zna voziti ako je nema. Napravila je prekršaj, platila je kaznu. Danas ima važeću vozačku dozvolu”, odgovorio je Plenković, prenosi “RTL“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh