Region

“Vučić vodi politiku podijeljene zemlje, ukida mogućnost dijaloga”

“Aleksandar Vučić vodi politiku podjeljenje zemlje, ne možete da budete predsjednik Srbije, ako opoziciju proglašavate za lažove, kriminalizujete ih, sve one koji nisu za SNS gurate u tajkunsko podzemlje, dijelite zemlju i ukidate mogućnost dijaloga”, smatra novinar “Vremena” Filip Švarm.

Filip Švarm - N1info.com

“Sve što radi režim treba da bude ispravno, a oni koji govore drugačije rade za Ramuša. Suština demokratije je dijalog. Neće ova vlast da traje dovijeka i zato je važan dijalog. Ovaj režim odbacuje tu mogućnost. Kriza će biti veća i vlast nije bezgriješna, samo dapogledamo šta se dešavalo – slčaj Jutka, Simonović. Valjda je svima u interesu da nema Jutke i Simonovića”, dodaje.

Govoreći o upadu u RTS, Švarm kaže da ne može da opravda taj postupak jer šta će bilo ko u studiju.

“Politika režima dovodi do isključivosti. Upad u RTS ima mnogo manje veze s RTS-om, već više s politikom isključivosti i podjele. RTS je važan, nije samo informativni program, nema širenja mržnje kao što ima na drugim televizijama. RTS je i kultura i mnogo toga dobrog što nema na režimskim televizijama. Pitanje je koliko je simbol režima, a koliko neka vrsta TV Bastilje i simbola protesta. Isključivost vlasti dovodi do ovog upada”, piše “N1“.

Kaže i da će režim morati da popusti u određenim segmentima, ako želi bilo kakve izbore koji imaju neki legitimitet van Srbije i dodaje da je ovaj način politike koju vodi neodrživ dugoročno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh