Region

Ministar policije o RTS-u: Pozivam sve da se odmah mirno raziđu, država će odgovoriti na ovo

Pretili su novinarima, primenjivali nasilje na svakom mestu i ovo je poprimilo oblik koji nije smelo, kazao je Stefanović

zgrada rts-a-Jedan od pet miliona-Nedeljnik.rs

Država će na ovo morati da odgovori, i svako ko je kršio zakon će prekršajno i krivično odgovarati, kazao je ministar policije Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija sazvanoj povodom događaja u zgradi Javnog servisa.

“Nervozu kod lidera opozicije je izazvala tendencija opadanja broja ljudi. Ta nervoza se prelila u jedinu stvar koja nije smela da se dogodi, a to je nasilje”, rekao je Stefanović, piše “Buka.com“.

“Nasilje se dogodilo u veoma lošem, teškom obliku. Oni su demolirali ulaz u RTS, demolirali su prizemlje, ušli unutra. Pretili su novinarima, primenjivali nasilje na svakom mestu i ovo je poprimilo oblik koji nije smelo.”

Ovakva vrsta okupljanja bila je jedina stvar za koju smo molili da ne sme da se dogodi, kazao je ministar policije..

“Pozivam sve građane, a posebno one koji su ušli u zgradu RTS da se mirno raziđu i prekinu kršenje zakona”, rekao je Stefanović. Novinari RTS će biti zaštićeni, poručio je Stefanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh